רכיבים
1/2 כוס מיץ לימון או 1/2 כוס חומץ – להשריית הדג
דג נסיכת הנילוס מופשר – מאד חשוב להפשירו לפני הכנה
2 פלפלים אדומים חתוכים לטבעות
10 שיני שום שלמות
כפית מלח, פפריקה מתוקה בשפע
1/2 כוס שמן קנולה
צרור כוסברה חתוך
משדרגים לחריף! – פלפל חריף חתוך לטבעות, פפריקה חריפה.
אופן ההכנה
להשרות את הדג עם הלימון/חומץ וקצת מים למשך כ- חצי שעה.
בתחתית סיר בעל דופן נמוכה לסדר טבעות הפלפלים והשום. עליהם להניח את הדג.
בכוס מכינים את הרוטב: כפית מלח, פפריקה,ו- 1/2 כוס שמן – מערבבים,
לפזר את הרוטב עם כף על כל חתיכת דג ובתוך הסיר. לפזר את הכוסברה.
לשפוך מים בעדינות לדפנות הסיר (שלא ישטוף את הרוטב) עד לכיסוי. מבשלים על אש קטנה כ- 25 דקות
זה טעייים!!