מתוך הקמפוס הקולינרי:
רכיבים
2 בצלים
500 ג’ דלעת
15 יח’ דלעת ערמונים
מעט ג’ינג’ר
150 מ”ל יין לבן
15 מ”ל שמן שומשום
1.5 ל’ מים
300 מ”ל חלב סויה ללא סוכר
150 ג’ קשיו
מלח
פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
חותכים מכסה לדלעת הערמונים ואופים בטמפ’ של 180 עד לריכוך (כ30 דקות), מרוקנים בעדינות את התוכן ושומרים למרק. חותכים את כל הירקות גס וקוצצים את הג’ינג’ר.
מחממים סיר עם שמן שומשום, מוסיפים את הבצל והגזר ומאדים עד להזהבה קלה. מוסיפים את הדלעת, הג’ינג’ר והיין ומבשלים עד שהיין נספג. מתבלים, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים לעוד כחצי שעה או עד לריכוך מלא. מסירים את המרק מהאש, מוציאים 3\1 מכמות הנוזלים וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
טוחנים את החלב יחד עם הקשיו ומוסיפים את הקרם למרק. מערבבים, משלימים תיבול במידת הצורך.