רכיבים (ל- 4 מנות)
2 שיני שום כתושות
1 בצל קטן קצוץ
2 כפיות שמן זית
300 גר’ פטריות שמפיניון פרוסות
1 כפית עלי טימין
300 גר’ תרד
2 ביצים + 4 חלבונים
1 כף שמיר קצוץ
מלח ופלפל שחור טחון
50 גר’ גבינת פטה מגוררת
אופן ההכנה
מחממים כפית שמן במחבת ומטגנים את השום והבצל על אש נמוכה, כ- 5 דק’. מוסיפים את הפטריות והטימין וממשיכים בבישול עוד כ- 5 דק’ ומסירים מהאש.
בשיר בנפרד מבשלים את עלי התרד על אש נמוכה בסיר עם כף מים, עד שהעלים “נובלים” ומסירים מהאש, מצננים, סוחטים מהמים וקוצצים דק.
בקערה גדולה טורפים את הביצים והחלבונים ומוסיפים את השמיר, מלח ופלפל. מערבבים יחד את כל המרכיבים – פטריות, תרד והביצים בקערה וטורפים.
מוסיפים למחבת את כפית השמן הנותרת ומחממים. מוסיפים למחבת את תערובת הביצים והירקות, מכסים את המחבת ומבשלים כ- דק’ עד שהשוליים מתייצבים והתחתית זהובה. הופכים בזהירות ומבשלים עד הזהבה.