סוזי גלר
הימנעות מגלוטן, דיאטת חלבונים, נטילת תוספתי תזונה, כל אלו הן רק טיפה בים משלל הדרכים המוכרות כיום לתזונה בריאה ולירידה במשקל. אך אם אתם באמת רוצים לסגל לעצמכם אורח חיים בריא, הניחו בצד את כל מה ששמעתם והתחילו לחשוב מחוץ לקופסה. כי מה שמתאים לשכן שלי לא תמיד מתאים גם לי. בואו ונראה
לאחר החגים ושלל הארוחות שתקופה זו מזמנת רבים מרגישים שהגיע הזמן להתחיל להקפיד על תזונה בריאה. כל אחד ינסה להתמודד עם האתגר בדרכים שונות ועם אותה תקווה, שהפעם, זה יצליח.
הדרכים והשיטות לתזונה בריאה הינן רבות ומגוונות. כך למשל הימנעות מפחמימות, נטילת תוספי מזון ועוד. ומה בנוגע לנושא שמטריד רבים מאתנו, ירידה במשקל? לעיתים נדמה שכל אדם שאנו פוגשים נהיה מומחה בתחום וגילה את הפטנט הייחודי לירידה אמיתית במשקל. איזה פטנט? תלוי את מי שואלים.. זה יכול להיות הטלת איסור מוחלט על צריכת סוכר, הפסקת אכילה לאחר שעה מסוימת, אכילה של 3 ארוחות ביום, או להפך, אכילה כל 3 שעות. יש מי שטוענים שהורדת גלוטן מהתפריט או אכילת חלבון מן החי עזרה להם מאד. מנגד, יש שנהיו טבעוניים ואכלו בעיקר דגנים מלאים, או הוסיפו הליכה קלה כל יום או אימון משקולות 3 פעמים בשבוע ועוד ועוד.
אך למה בעצם אותה שיטה אינה עובדת אצל כולם, מדוע אחד מרזה מאכילת חלבונים בלבד ואילו השני משמין? למה אחד צריך לאכול משהו קטן כל כמה שעות בעוד השני מסתפק בארוחות מסודרות? שאלות אלו שאנו שואלים את עצמנו עכשיו מעסיקות רבים וטובים ובעת האחרונה נעשו מחקרים ופיתוחים רבים בתחום. הנה לפניכם על קצה המזלג 3 נושאים חדשים ומרתקים שנמצאו משפיעים על חילוף החומרים, הרזיה ועוד.
- בדיקות גנטיות
נפתח ראשית בבדיקות הגנטיות. המחקרים והמידע החדש שזורמים אלינו ללא הרף מגלים ממצאים חדשים ומפתיעים. כך למשל, הידעתם שבבדיקות גנטיות ניתן לראות איך הגוף של כל אחד מגיב לרכיבים ולמצבים שונים? בעקבות המחקרים שנעשו בנושא נמצא שיש קשר בין המטען הגנטי של האדם לתגובת גופו לסוגים שונים של מזון ולפעילות גופנית. על פי הנתונים הגנטיים ניתן להמליץ על אורח החיים המתאים לכל אחד באופן אישי, ובכך לתרום לאיכות חיים ומניעת השמנה ותחלואה. אנו מצויים בפתחה של מהפכה טכנולוגית של רפואה מותאמת אישית לכל אדם על- פי המבנה התורשתי שלו. כך למשל נוכל לדעת לפי הבדיקות הגנטיות למי יש רגישות נמוכה, בינונית או גבוהה לפחמימות, למי יש רגישות יתר לשומן רווי, אי סבילות ללקטוז ונטייה לצליאק. כמו כן, כמה קפאין ניתן לצרוך ביום, למי יש רגישות מוגברת למלח, מי זקוק ליותר אומגה 3, מי צריך תגבור של נוגדי חימצון ולמי יש יכולת טובה יותר לניקוי הגוף מרעלים.
- חיידקי המעיים
דרך נוספת וחדשנית שמתייחסת לתזונה מותאמת אישית היא באמצעות בדיקת חיידקי המעיים. באמצעות אלגוריתם המבוסס על 5 שנות מחקר ומורשה מטעם ויצמן ניתן להפיק פרופיל תזונה ייחודי המותאם באופן אישי. בעזרת פרופיל זה תוכלו לדעת כיצד לאזן את רמות הסוכר בדם, תקבלו ניתוח של השגרה היומית תוך המלצות למזונות המתאימים לכם ולשילובי המזון האידיאליים עבורכם.
באמצעות אלגוריתם זה ניתן גם להבין מדוע ישנם אנשים שמעלים במשקל מאכילת קמח שיפון או אפילו משעועית שחורה. כמו כן יש שילמדו מהבדיקות שעדיף להם לאכול כדור גלידה מאשר להסתפק בחטיף אנרגיה של 120 קלוריות.
בהחלט מסקרן..
- רק אוכל טרי?
האוכל הבריא ביותר עבורנו הוא כמובן מזון טרי, תוצרת בית ולא מוצר מעובד וכיו”ב. יחד עם זאת, בגלל מגוון סיבות, רוב האנשים לא מצליחים לספק לגוף את כל המרכיבים התזונתיים דרך 3 הארוחות המרכזיות ביום. כתוצאה מכך לחלק גדול מהאוכלוסייה יש חוסרים של חלבונים, ויטמינים ומינרלים.
חלקכם אולי יחשוב שבמצב כזה פשוט צריך להוסיף עוד תרד או צ’יה לתפריט או כל מאכל “סופר פוד” אחר, אך כיום רואים שלפעמים אין ברירה ומעבר לתפריט הטוב ביותר שאנו מסוגלים לצרוך, יש צורך לתגבר את הגוף בצורה יומיומית בחומצות שומן אומגה 3 או בטיפות של ויטמין D או ויטמינים של קבוצת .B לעיתים יש גם צורך בתוספת של מינרלים או חומצות אמינו שחסרות לנו. בדרך זו אנו משלימים את החוסרים במינון מרוכז ולא צריכים לאכול שדה שלם של תרד ועוד כמויות גדולות של מאכלים שונים. שימו לב שגם ארגוני הבריאות שמו דגש על הנושא וקיימות הוראות ברורות ממשרד הבריאות וארגוני בריאות בעולם על צריכת יומית של נוטריאנטים בכדי להגיע לרמה הדרושה.
חשיבות התזונה והתוספים
זהו, שיתפתי אתכם במגמות האחרונות והחדישות בתחום התזונה וההרזיה. אך תזונה אינה רק הפחתה במשקל או תכנון המאכלים שיוגשו על שולחן השבת שלנו, היא הרבה מעבר לזה. בעזרת תזונה נכונה ותגבורה באמצעות תוספים נוכל לשמור על בריאות הגוף והנפש לאורך שנים רבות יותר. שכידוע, תוחלת החיים במגמת עליה, ואם אנו יכולים לעזור לעצמנו לשמור על גוף בריא, כדאי לנו לעשות זאת.
בנוסף, לא כולנו מעכלים את כל המאכלים באותה יעילות, וכך למשל יכול להיות מצב שמישהו אוכל עוף כמעט כל יום ובגלל בעיות ספיגה רמות הוויטמינים מקבוצת B יהיו אצלו נמוכות. כמו כן, ייתכן שחלק ממרכיבי התזונה בתוך המאכלים עצמם עברו שינויים, ולא תמיד אנו מגיעים לסל המזון האיכותי ביותר.
לסיום, מתכון קליל לשייק מרענן העשיר בחלבון ובדברים טובים.
שייק ירוק
מצרכים למנה אחת:
1/4 כוס חלב שקדים ללא תוספת סוכר
כוס מים
בננה קטנה בשלה
כ-2 עלי חסה 2 (החלק הירוק כהה) או חופן פטרוזיליה
תמר
כפית צ’יה
מנה 1 של אבקת חלבון סויה
אופן ההכנה:
טוחנים את כל המצרכים בבלנדר בעוצמה חזקה עד לקבלת מרקם אחיד ושותים בהנאה.
מאחלת לכולכם חורף חם ובריא!