מתכונים

שעועית מוקפצת

רכיבים: שעועית ירוקה 2 עגבניות 2 שיני שום כתושות מלח, פלפל שמן שומשום אופן ההכנה ‏חולטים את השעועית למשך דקה במים רותחים. ‏בווק ‏מקפיצים שתי עגבניות חתוכות לקוביות עד להזהבה. מוסיפים את השעועית ומקפיצים לעוד דקה נוספת. מוסיפים את השום הכתוש, מלח ופלפל וחצי כפית שמן שומשום. מקפיצים לעוד דקה והמנה מוכנה.

קרא עוד »

קרפצ'יו סלק

רכיבים: סלק שמן זית גבינה לבנה 5% (אפשר גם גבינה מלוחה כמו בולגרית או לבנה 5%) חומץ בלסמי מצומצם שקדים קלויים טבעיים פרי עונתי אופן ההכנה ‏תחילה נפרס סלק במנדולינה ‏דק דק, נמרח קלות בשמן זית, נסדר בתבנית אפיה ונכניס ‏לתנור על 180 מעלות ל- 20 דקות. נקרר מעט ‏ונסדר על צלחת יפה. נפזר קוביות של פרי אהוב, שקד קלוי טבעי, וגבינה!

קרא עוד »

פרגיות בתנור

רכיבים: 3 בצלים חבילת פרגיות תבלינים – שמן זית, מלח, פפריקה מתוקה, אבקת שום, כורכום אופן ההכנה פורסים לרצועות 3 בצלים ומעבירים לתבנית מוסיפים נתחי פרגיות מתבלים בשמן זית, מלח, פפריקה מתוקה, אבקת שום וכורכום מערבבים היטב עם הבצלים מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להשחמה בתאבון.

קרא עוד »

סלט קינואה צבעוני

אופן ההכנה אל תוך קערה נערבב: 3 גבעולי סלרי חתוך לרצועות בצל סגול קצוץ דק קוביות פלפל אדום קוביות פלפל צהוב 5 כפות קינואה אדומה מבושלת 3 כפות קוביות בטטה מבושלת(עדיף אפויה) כף חמוציות 5 אגוזי מלך ומתבלים במלח ,פלפל, לימון ומעט שמן זית

קרא עוד »

סלט עלים ותותים

רכיבים נענע עלי בייבי עגבניות שרי תותים לתיבול: מלח, פלפל, שמן זית אופן ההכנה חותכים את עלי הבייבי, קוצצים את הנענע ומוסיפים לעלים. את עגבניות השרי חותכים לחצאים, ואת התותים לפרוסות. מערבבים הכל בקערה יחד עם שמן זית, מלח ופלפל. בתאבון!

קרא עוד »

סלט יווני

רכיבים בצל סגול מלפפון עגבניה גבינה בולגרית שמן זית, פלפל, מלח אופן ההכנה נתחיל בלפרוס בצל סגול, מלפפון לקוביות, ועגבנייה לרבעים או שמיניות. נערבב את כל הירקות בקערה, מוסיפים גבינה בולגרית חתיכה חתוכה לקוביות, שמן זית, מלח ופלפל שחור.

קרא עוד »

מרק עדשים

רכיבים 3 שיני שום 2 בצלים 2 גזרים חצי קילו עדשים מלח, פלפל, כמון אופן ההכנה בסיר עם מעט שמן זית נטגן את השום, הבצלים והגזרים מספר דקות. נוסיף חצי קילו עדשים יבשים, מלח, פלפל, מעט כמון ומים עד לכיסוי. נבשל לפחות חצי שעה לריכוך מלא של העדשים ונטחן עד קבלת מרקם קרמי.

קרא עוד »

כרובית שלמה בתנור

רכיבים כרובית שמן זית מלח, פלפל טחינה לתיבול אופן ההכנה לאחר שטיפה והשריה של הכרובית, נעסה אותה היטב בשמן זית, מלח ופלפל. נכניס לתנור על 180 מעלות עד להשחמה חיצונית של הכרובית. נגיש יחד עם טחינה או טחינה סלק! בתאבון!

קרא עוד »

טחינה סלק

רכיבים כוס טחינה איכותית 2 שיני שום מיץ מלימון שלם 2 סלקים מבושלים וקלופים מלח ופלפל לפי הטעם חצי כוס מים אופן ההכנה טוחנים את כל הרכיבים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. בתאבון!

קרא עוד »

חצילים אפויים

רכיבים חצילים שמן זית 3 שיני שום לימון חומץ פטרוזיליה מלח, פלפל אופן ההכנה ניקח חצילים ונפרוס לפרוסות בגודל הרצוי,נחרוץ כל פרוסה עם סכין מעט לקבלת פריכות, נבריש בשמן זית ונאפה כחצי שעה. נכין את התיבול-נכתוש את שיני השום ונקצוץ את הפטרוזליה. נוסיף מיץ מלימון, 2 כפות חומץ, מעט שמן זית, מלח ופלפל. נערבב את הכל עם החצילים האפויים ונגיש

קרא עוד »

חומוס ביתי

רכיבים 500 גרם חומוס מושרה לילה 4 שיני שום עלי דפנה טחינה גולמית מיץ לימון מלח, פלפל אופן ההכנה מבשלים את החומוס יחד עם שיני השום, וכמה ‏עלי דפנה עם מים ‏כשעה וחצי עד לריכוך. טוחנים את החומוס עד למקרם קרמי מאוד! מוסיפים מעט מים,טחינה ומיץ לימון לפני הטעם. מתבלים במלח ופלפל ומגישים בצלחת עם מעט גרגירי חומוס מבושלים ושמן זית.

קרא עוד »

גלילי חצילים

רכיבים חצילים גבינת מוצרלה בזיליקום עגבניות עגבניות טחונות שמן זית מלח ופלפל אופן ההכנה פורסים חצילים לאורך לרצועות דקות. שמים בראש כל פרוסה חתיכת גבינת מוצרלה, עלה בזיליקום ופרוסת עגבנייה. מגלגלים ונועצים קיסם לשמירה על הצורה. מעברים לתבנית ומזלפים מעל שמן זית, מלח פלפל ועגבניות טחונות. אופים על 180 מעלות עד להשחמה. בתאבון!

קרא עוד »
אין יותר פוסטים להציג

תפריט נגישות