החומרים:
3 כוסות קמח (אפשר להשתמש גם במלא)
1/3 כוס שמן קנולה
3 כפות סוכר
20 גרם שמרים טריים
1/2 חלב סויה (לטבעונים(
1/2 כפית מלח
1 כוס מים פושרים
קורט גרדת לימון
10 כפות ריבה לייט
ההכנה:
יש לנפות את הקמח לקערה גדולה. יש ליצור גומה במרכז ולשים בתוכה את השמרים יחד עם 2 כפיות סוכר. חממו במיקרוגל חצי כוס חלב/ חלב סויה במשך 15 שניות, יש לשפוך את החלב לתוך הגומה. ערבבו מעט והמתינו כ- 5 דקות לערך (עד שהשמרים יתחילו לעבוד). יש לשפוך לקערה את כל שאר הרכיבים: את החצי השני של החלב/חלב סויה, הסוכר, גרדת הלימון, השמן ומעט המלח. יש ללוש את הבצק עד לקבלת בצק רך וגמיש (אם יש צורך הוסיפו מעט קמח) יוצרים כדור קטן, גודל של פינג פונג. פזרו על הבצק מעט קמח, כסו היטב עם מגבת והניחו להתפחה במקום חמים (מומלץ בקרבת תנור). התפיחו שעה עד שהבצק יכפיל את נפחו. שימו על משטח מקומח ורדדו בעזרת מערוך לעובי של חצי ס”מ בערך. צרו עיגולים בעזרת כוס קטנה. העבירו את העיגולים לנייר אפיה בקרבת מקור חום, כסו שוב והתפיחו למשך שעה נוספת. לאחר ההתפחה השנייה הכניסו לתנור לאפייה למשך כ-20 דק’ ב- 180 מעלות c. הוציאו וחכו שהסופגניות יתקררו במעט בכדי שתוכלו להחזיר מעט ריבה בעזרת מזרק לכל סופגנייה. פזרו מעט אבקת סוכר, תהנו!