תזונה ובריאות בשנת 2020. אז מה מצפה לנו?

התזונה והגסטרונומיה נהפכו בשנים האחרונות לנושאים הבוערים ביותר שיש. תכניות הבישול ממלאות את המסכים שלנו ומסעדות נפתחות ללא הרף. אך לצד אלו גם המודעות לתזונה הולכת וגדלה. מחקרים חדשים מתפרסמים כל הזמן ולכולנו חשוב לדעת מהם המוצרים שיעשירו את גופנו בויטמינים ומינרלים ואלו רק יגרמו לקלוריות ריקות ולהנאה מיידית שאין שכר בצידה. אז בואו ונראה מהן המגמות הצפויות לשנה זו.

מהן המגמות הצפויות בשנת 2020?

1. חי, צומח, דומם- מגמת הצמחונות לגווניה השונים הולכת ומתרחבת. ישנם שמתנזרים לגמרי מבשר ויש שמנסים למעט בו. אפילו רשתות הממבורגרים הגדולות מבינות שיש לשלב תחליפי בשר וכך ניתן למצוא כיום במקדונלדס תחליפי המבורגר מחלבון סויה וחיטה, כמו גם ההמבורגר “ביונד מיט” המבוסס על חלבון אפונה ועוד ועוד.
ומה עם תחליפי החלב? אף תחליפי החלב צוברים תאוצה ומשתדרגים. ניתן למצוא בחנויות אינספור אופציות כמו חלב סויה, חלב שיבולת שועל וחלב שקדים. הוא כמובן גם מתאים לנמנעים מלקטוז ולרגישים לו, ויש לא מעט כאלו מסתבר.

2. קמח לבן? לא במטבחנו. הקמח והפחמימות מוצאים עצמם מחוץ לסל הקניות המשפחתי וישנה הפחתה של מוצרים עשירים בקמח לבן ובגלוטן. בין התחליפים ניתן למצוא קמחים שונים כגון קמח שקדים, קמח חומוס ועוד. בנוסף ישנם גם ירקות וקטניות שתופסים את מקומם כך למשל הבורקס הטרנדי שמיוצר מדפי אורז, הכרובית המשמשת לבצק לפיצה ועוד פתרונות יצירתיים נוספים.

3. הדיאטה הים תיכונית לא עוזבת אותנו- דיאטה זו המבוססת על הרגלי התזונה בים התיכון ובעיקר ביוון, ספרד ואיטלה מבוססת על שימוש במוצרי מזון טריים וברייאם וכוללים פירות, ירקות, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים ושמן זית. היא כוללת צריכה מתונה של דגים ביצים ומעט בשר אדום. היא מכילה גם גבינות ויוגורט. דיאטה זו נבחרה על יד מגזין אמריקאי לטובה ביותר מבין 40 אחרות.

4. פעילות גופנית- אי אפשר בלעדיה- אם חשבתם שאורח חיים בריא הכוונה להקפיד במאכלים אותם אנו מכניסים לגופנו אז טעיתם. 2 פרמטרים אלו הולכים יד ביד ולא ניתן לוותר על אף אחד מהם. המחקרים שנעשו בשנים האחרונות מראים את חשיבותם הרבה.

5. בודקים לפני שקונים- רפורמת המדבקות האדומות של משרד הבריאות שנכנסה לתוקפה בינואר 2020 באה להתריע מפני מזונות עשירים בשומן רווי, נתרן ומלח. כל המזונות שמכילים את אחד הרכיבים מעל לרמה מסוימת שנקבעה מראש יסומנו במדבקה אדומה. ואילו המזונות המומלצים יזכו דווקא למדבקה ירוקה. לאחר שנה וחצי הרף ירד ויותר ויותר מוצרים יסומנו במדבקות אדומות. אז מהי המטרה שמסתתרת מאחורי זה? עירנות ובדיקה מדוקדקת של המוצרים אותם אנו מכניסים לעגלת הקניות שלנו, לבית שלנו ולבסוף לגוף שלנו. אז לפני שאתם לוקחים מוצר בדקו היטב את האותיות הקטנות.

אהבתם את המאמר? שתפו אותו עם חברים

תפריט נגישות